Candidatura de Vilafranca En Comú a les eleccions municipals del Maig de 2019

Aquesta candidatura ha sorgit de l’assemblea extraordinària celebrada el 26 de gener i validada públicament, tant presencialment com telemàtica durant el dies 30 i 31 de març. Ha estat presentada públicament el dia 2 d’abril, en un acte al teatre Cal Bolet.

El nostre equip:

1.- Ramon Arnabat Mata.   61 anys. Barri de Sant Julià

Doctor en Història, historiador i professor de la Universitat Rovira i Virgili. Lligat al moviment associatiu, sindical, cultural i esportiu, membre de la USTEC, president de l’Institut d’Estudis Penedesencs entre 2006-2014, director del projecte Tots els Noms i del CIARGA. La seva tasca professional ha estat reconeguda amb el premi d’Història de Catalunya Jaume Vicens Vives.

2.- Montserrat Romagosa Massana.   59 anys.  Barri de les Clotes.

Salubrista. Biòloga. Tècnic de laboratori al Consorci del Laboratori Intercomarcal (CSAP) des del 1984, actualment membre del Comitè d’Empresa. Implicació en l’àmbit de la Cooperació i la Solidaritat. Sindicalista, vinculada a la UGT. Esportista i viatgera. Representant de Vilafranca En Comú al Consorci Sociosanitari de Vilafranca.

3.- Jordi Castellví Mata.   29 anys

Graduat en Història. Graduat en Educació Primària. Màster de Recerca en Educació. Doctorand en Educació. Estudiant de Grau de Ciències Polítiques. Treballo a la UAB en recerca i docència. També treballo des de fa 10 anys com a professor de reforç. Vaig estar vinculat al moviment del 15M. Sóc president de l’Ass. Juvenil vilafranquina “La Casa dels Estranys”, organitzadors de les VilaJuga. Sóc el representant de Vilafranca En Comú al Patronat de la Festa Major.

4.- Ton Salvadó Cabré.   56 anys.  Barri del Centre

Arquitecte i professor de l’escola d’arquitectura de Barcelona-UPC. Actualment és Director de Model Urbà de l’Ajuntament de Barcelona. Ha impartit classes i conferències arreu, però especialment a l’Amèrica Llatina. Ha estat professor i director de l’escola d’arts i oficis (ara Arsenal). Col·laborador en iniciatives de divulgació cultural i reivindicació de l’arquitectura, la ciutat, el territori i el paisatge. Membre de Barcelona en Comú i de Vilafranca en Comú des de la seva constitució el 2014.

5.- Anna Pujadó Morató.   43 anys. Barri de l’Espirall.

Crec que l’educació, l’ecologisme i el feminisme són les lluites que ens portaràn a un món més just. L’àmbit local és el millor espai on treballar-les. Represento a Vilafranca En Comú dins el Consell Municipal per la Igualtat.

6.- Dolors Villaró Rovira.   64 anys.  Barri de la Barceloneta.

Visc a Vilafranca des de fa 40 anys, 27 d’ells al barri de la Barceloneta-Sant Magí. Sóc mestra. La meva vida laboral es va repartir en dues activitats: a l’escola pública Mas i Perera i com a permanent sindical a la Federació d’Educació de CCOO. Regidora a l’Ajuntament de la Vila (2008-2011) a les llistes del PSC, partit que vaig deixar en desacord amb la seva política. Responsable de Cultura i Treball (2008-2009). Membre en diferents moments de diversos organismes municipals. Col·laboro en entitats humanitàries.

7.- Xavi Peñafiel Gil.   44 anys. Barri de la Girada.

Casat, amb un fill i una filla. Tècnic de qualitat en una empresa d’automoció de la comarca. Afiliat a ICV i CCOO, ex-coordinador local de ICV a Vilafranca i membre del corrent Compromís per la Independència d’ICV. Actualment membre del Consell de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca com a representant de Vilafranca En Comú. Ha format part de l’AMPA i del Consell Escolar de l’escola Estalella i Graells i actualment és membre del Consell Escolar de l’Institut Nou de Vilafranca. Ha col·laborat en diferents ONG’s i és soci de Som Energia i Fiare

8.- Annabel López Córdoba.   39 anys

Col·labora de fa molt de temps amb voluntariat de temàtica animalista, i amb organismes de comerç just.

9.- Antonio Fernández Pradal.    74 anys. Barri de l’Espirall

Jubilat. Batxillerat Superior. Llicenciatura Màquines Navals.
Tècnic Superior de Prevenció de Riscos Laborals.
Responsable de l’Alt Penedes de la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO. Membre del Consell de la Federació de Pensionistes i Jubilats.

10.- Bernadette Hortal Corbella.   55 anys. Barri del Centre

Diplomada en biblioteconomia i documentació, treballa a la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca. Va treballar al Bibliobús El Castellot. Afiliada a Iniciativa per Catalunya Verds i a Comissions Obreres, membre d’ACLEBIM (Associació de professionals de biblioteques mòbils de l’Estat espanyol). Ha col·laborat en diverses organitzacions (Servei Civil Internacional-voluntariat per la pau-, Som lo que sembrem-per una agricultura ecològica sense transgènics).

11.- Elmer Guido Córdova Vera.   46 anys. Barri de l’Espirall

Técnico en montaje y mantenimiento de instalaciones solares térmicas. Coordinador: del Colectivo Montecristi Catalunya.
Actualmente trabajo en la empresa Teclisa S.A, mozo de almacén

12.- Alexandra Fernández Guevara.   44 anys

Sóc dona, tècnica auxiliar d’infermeria, amb llarga trajectòria, de caràcter obert i comunicativa.
L’escoltar és una font inesgotable de coneixements.

13.- Antonio Domínguez Florido.    48 anys. Barri de l’Espirall

32 anys treballant a una empresa del sector del Cava. 21 anys col·laborant amb diferents tasques sindicals a CCOO de Catalunya. Viu a l’Espirall on participa en moviments associatius del barri. Forma part del Consell Escolar Municipal de Vilafranca. I és el representant de la Fapac a la comissió de garanties i admissions de Vilafranca.

14.- Magda Salvadó Cabré.   58 anys. Barri de Sant Julià.

Mestra (i llicenciada en psicologia). He dedicat tota la meva vida a la docència, als inicis a l’escoltisme, i com a mestra de català quan encara lluitàvem per aconseguir ser escola catalana (formant part de la DEC, Delegació d’Ensenyament del Català d’Òmnium Cultural). Des del curs 80-81 a l’escola Mas i Perera, on he fet diverses tasques, actualment com a tutora de Primària. Vinculada a Som Energia de l’Alt Penedès. Formo part des dels inicis de Vilafranca en Comú.

15.- Bernat Villarroya García.   42 anys.  Barri de Sant Julià.

Advocat, responsable d’organització de CCOO d’indústria de Catalunya. Ha participat en diverses entitats i moviments socials i ecologistes de Vilafranca i va ser regidor de l’Ajuntament dues legislatures. Actualment és membre de la comissió de mobilitat de l’associació de mares i pares de l’escola pública Estalella i Graells.

16.- Montserrat Rodriguez Fidalgo.  55 anys.

Visc i treballo a Vilafranca. Sóc mestra d’educació especial i actualment treballo en l’escola pública. Interessada en la innovació educativa i en l’atenció a la diversitat. També he treballat com a administrativa a l’ICS. He col·laborat en l’educació en el lleure a Vilafranca (Centre Cívic de l’Espirall i MIV). He estat sòcia del centre excursionista del Penedès (CEP) i m’agrada practicar esports en la natura (caminades,btt i kayak)

17.- Josep Muntané Mas.   67 anys. Barri de Sant Julià

Jubilat. Membre del col·lectiu de mestres interessats en temes educatius. Vinculat amb Procés Constituent.

18.- Ana de los Santos Acuña.    50 anys

Sóc aquí perquè no crec en els polítics, crec en les persones, i Vilafranca en Comú es exactament això, un grup de meravelloses persones que tenen un sol objectiu: que Vilafranca sigui millor.

Vull contribuir a la construcció d’una Vilafranca oberta i moderna. Un referent cultural i de negoci, d’on els nostres joves no vulguin anar-se’n, on la nostra gent gran estiguin ben cuidada i de la qual tots puguem estar orgullosos,

19.- Anna Girona Alaiza.   64 anys. Barri de Sant Julià

Psicòloga. Treballo en l’àmbit dels serveis socials. He estat vinculada a l’associacionisme veïnal, sindical i de les AMPAS. Representant de Vilafranca en Comú al “Consell Municipal de Serveis Socials”. Membre del grup de treball de “Salut i Drets Socials” de Vilafranca en Comú.

20.- Andreu Retamal Ojeda.   74 anys.  Barri de l’Espirall.

Regidor pel PSUC en el primer Ajuntament Democràtic, Medalla de Vilafranca en 2005,
vicepresident de l’ Associació de Veïns de l’Espirall durant 5 anys, investigador de temes d’urbanisme, amb 6 llibres escrits i publicats sobre aquesta temàtica…

21.- Toni Peñafiel Hervás.   34 anys.  Barri del Centre/Espirall

Regidor a l’Ajuntament de Vilafranca des del 2013, primer amb Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), i el darrer mandat ja com a Vilafranca En Comú. Tècnic superior en Secretariat per l’IOC. Té estudis en Ciències Polítiques i de l’Administració.

22.- Marta Junqué Surià.   31 anys

Activista, consultora de projectes europeus i estudiant de doctorat. Des de ben jove, he participat en moviments locals com el MIV, el Club Natació Vilafranca, Joves Implicats x Vilafranca, entre altres. Actualment, per motius de feina, passo els meus dies entre Vilafranca, Barcelona i Amsterdam. Tot i així, encara segueixo participant en diversos moviments que treballen per a millorar les condicions de vida de la majoria i democratitzar la Unió Europea, des del municipalisme i el feminisme. I per això, col·laboro amb els comuns a Vilafranca, Barcelona i en l’àmbit català.

23.- Fernando de León Colombo.   63 anys

Jubilat. Mestre. Expert en Desenvolupament Local. Vinculat al municipalisme i l’economia social.

24.- Elvira Mestres Bertran.   64 anys. Barri de Sant Julià

Vaig cursar Batxillerat Superior i COU i als 17 anys vaig posar-me a treballar en una fàbrica perquè volia canviar el món des de la classe obrera. Des de llavors encara treballo, actualment com a administrativa. Sempre he estat lligada a l’activitat sindical i veïnal i, darrerament, amb la de caire mes cultural portant una de les tertúlies de la Biblioteca Torras i Bages. Considero les biblioteques com una entitat fonamental en la cohesió i la divulgació social i cultural. Tinc dos fills que ja son independents i una mare i una sogra a les quals dedico part del meu temps.

25.- Toni Navarro García.   70 anys. Barri de les Clotes.

Activista al Baix Llobregat a la dècada dels 70. De la seva activitat a Vilafranca es destaca la seva vinculació al món del comerç, ex membre de la Unió de Botiguers i del Centre Vila. Actualment jubilat, participa com a voluntari a Càritas.

26.- Núria López del Rio.   36 anys

Activista en associacions protectores d’animals. Em motiva formar part de Vilafranca En Comú per la lluita per la defensa dels drets dels animals, afavorir la convivència i que els Ajuntaments inverteixin en prevenció del maltracte i abandonament d’animals.

També treballo perquè es puguin aplicar mesures mediambientals valentes com eliminar fitosanitaris químics, la millora de l’accés a l’habitatge i uns programes socials efectius.

27.- Andreu Caralt Fort.   62 anys. Barri de la Girada

Diplomat en Treball Social, treballador de l’administració pública, i Vice president de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Girada.

28.- Isabel García Sans.   71 anys. Barri de Sant Julià

Nascuda a Benejuzar (Alacant), resident a Catalunya des de 1950 i a Vilafranca des de 1976. Mestra de professió, he exercit la docència a les escoles Pau Boada i Estalella durant més de 30 anys. Afiliada a Comissions Obreres i a ICV i, actualment, a Catalunya en Comú i Vilafranca en Comú. He participat en els moviments de Renovació Pedagògica de Rosa Sensat i en les lluites per les millores de l´ensenyament públic a Catalunya ..

29.- Marc Marrugat Coll.   65 anys. Barri del Centre

Actualment jubilat, desprès de 37 anys de treballar en una entitat d’estalvi. No ha militat a cap partit polític i es considera políticament independent, tot i que el 2013 va signar el manifest del Procés Constituent i hi segueix relacionat.

30.- Emma Fernández López

Militant feminista des de 1970. Experta en organització d’esdeveniments científics, tècnics, culturals i socials

31.- Roderic Villalba Pérez.   58 anys.  Barri del Poble Nou.

Mestre. Forma part des del 2011 de l’equip de professionals del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) de l’Alt Penedès.
Ha participat en l’organització de l’Escola d’Estiu del Penedès i de la junta del Grup de Mestres de l’Alt Penedès.
Col·laborador de Ràdio Vilafranca (1990-92). Membre del patronat municipal de teatre de Cal Bolet (1995-97) i de la junta del Cineclub Vilafranca des de 2016. Epresenta a Vilafranca En Comú dins l’Institut Municipal de Formació.