VEC CONSIDERA QUE EL CARRER DEL COMERÇ MEREIX UN PROCÉS PARTICIPATIU BEN FET

  • El grup municipal critica la improvisació i la falta d’informació del govern municipal

 

Vilafranca en Comú (VeC) reclama que el projecte del carrer del Comerç s’acabi de desenvolupar promovent un procés participatiu complet i escoltant l’opinió, com a mínim, dels veïns i veïnes de tots els barris del seu entorn. El grup municipal critica l’enquesta promoguda pel govern municipal, amb el projecte ja pràcticament tancat, i que ha estat limitada només al Molí d’en Rovira durant una setmana.

“La reforma del carrer del Comerç afectarà una àrea de 88.000 metres quadrats en un lloc estratègic per a l’urbanisme de la vila. Una obra d’aquesta magnitud mereix un procés de participació ciutadana”, afirma el regidor Ramon Arnabat. Tenint en compte que el projecte porta 15 anys encallat, des de VeC no s’entén “que ara es doni un termini de vuit dies per resoldre’l”.

Des del grup municipal es critica també la falta de transparència de l’equip de govern. “Hem estat mesos reclamant el projecte i no se’ns ha facilitat perquè no estava tancat. Ara ens han convocat dient que ja està tècnicament tancat, llavors, quin paper hi té la consulta?”, qüestiona el regidor Toni Peñafiel. Els dos regidors consideren greu la improvisació que demostra el govern en un tema important com aquest i considera un error voler-lo resoldre ara amb pressa en poques setmanes, quan VeC ha estat fent propostes els darrers anys.

Arnabat i Peñafiel recorden que el grup va presentar una moció per a la remodelació del carrer del Comerç de forma integrada amb tot el barri del Molí d’en Rovira, la qual el govern va rebutjar. També va tombar la proposta de VeC per crear un Consell municipal d’Urbanisme que abordés qüestions urbanístiques estratègiques. Finalment, des de VeC sempre s’ha reclamat un tractament global de l’urbanització de la llosa de la via, que tingués en compte tot el seu entorn.

Moltes oportunitats perdudes per tractar amb temps, integralment i escoltant la veu dels veïns i veïnes, el futur d’una zona de 80.000 metres quadrats a la centralitat de Vilafranca. Per a VeC, una consulta a la ciutadania ha de comptar, com a mínim, amb una fase d’informació completa, obrir sessions de debat, recollir propostes i, després, fer-ne el retorn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquesta web utiliza cookies perque tinguis la millor experiència d'usuari. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies